Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (YENİGIDAM) tarafından 14-18 Şubat 2022 tarihlerinde "Moleküler Biyoloji Laboratuvarında Nükleik Asit (DNA ve RNA) Uygulamaları Kursu" düzenlenmiştir. Kursun açılış toplantısı Merkez Müdürü Doç. Dr. Turgay PEKDEMİR’in konuşması ile başladı.

Kursumuz başta Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olmak üzere, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Ordu Üniversitesinden de farklı disiplinlerden kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kurs boyunca YENİGIDAM personellerinden Öğr. Gör. Dr. Şeyda KARABÖRK ve Öğr. Gör. Dr. Muhammad SAMEEULLAH tarafından Moleküler tekniklerinin teorik kısmı anlatıldıktan sonra, Moleküler Biyoloji ve Mikrobiyoloji laboratuvarında DNA ve RNA izolasyonu ile Koloni PCR uygulamaları da kursiyerlerin bizzat kendilerine pratik uygulama da yaptırılarak gösterilmiştir.

Merkezimizde pratik uygulamanın kursiyerlere bizzat yaptırıldığı ilk kursumuzdan katılımcılarımızın memnun ayrılması, yeni kurslar düzenlenmesinin talep edildiği, teorik eğitimlerin daha da uzun yapılmasının istenilmesi de kursumuzun pozitif geri bildirimleri olarak dikkat çekmiştir.

Kurs sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kâmil GÜREL tarafından kursiyerlere katılım belgeleri ve kursun düzenlenmesinde emeği geçen eğitmenlerimiz Dr. Şeyda KARABÖRK ve Dr. Muhammad SAMEEULLAH ile personelimiz Pınar YALÇINKAYA’ya da teşekkür belgeleri taktim edildi.