Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Üniversitemiz Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezine (YENİGIDAM) Teknik Gezisi

20-04-2022

Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı öğrencileri “Gıdalarda Fiziksel ve Kimyasal Kalite Kontrolü” dersi kapsamında merkezimize ait laboratuvarlara gelerek merkezimizde yer alan cihazları ve laboratuvar ortamını ziyaret etti. Ders sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Uğur SOYKAN ile birlikte gelen öğrencilerimize Merkez Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Şeyda KARABÖRK ve Dr. Öğr. Üyesi Cem GÖL ile merkez personelimiz Öğr. Gör. Dr. Muhammad SAMEEULLAH eşlik etti. Merkeze ait 6 adet laboratuvarda gerçekleştirilen gezide öğrencilere merkezde bulunan cihazlara ait temel bilgiler verildi. Kromatografi, ELİSA, PCR, ICP-MS, Toplam organik karbon gibi cihazlar hakkında bilgiler verilirken ülkemizde sadece merkezimizde bulunan Yüksek Basınç Cihazı da tanıtıldı ve cihazlarımız ile daha önce yapılan ve yapılabilecek olan araştırmalara dair bilgilendirmelerde bulunuldu. Merkezimiz tarafından öğrencilerimize mezuniyet sonrası da kendilerine uygun çalışma alanları bulmaları için bu eğitimlerin öneminden de bahsedilerek kendilerine başarılı bir dönem geçirmeleri temennilerinde bulunuldu.