Basında YENİGIDAM "KİMYASALLAR AİBÜ’DE ANALİZ EDİLDİ"(19.02.2018)

Marketlerden dezenfekte etmek amacıyla aldığınız çamaşır suları ve detarjanlar ya da soğuk algınlığına karşı kullandığınız şifalı bitkiler ve antibiyotikler… Bu maddeler amacına ne kadar ulaşıyor? Yani çamaşır suyu ne kadar mikrop öldürüp dezenfekte ediyor, şifalı bitkiler ne kadar şifalı? Tüm bunların çözülümü ve ne kadar etkin oldukları Bolu AİBÜ Yenilikçi Gıda Teknolojileri Araştırma Uygulama ve Geliştirme Merkezi (YENIGIDAM) ‘nde verilen bir kursta ortaya çıktı.

Günlük yaşantımızda farklı amaçlar için kullandığımız deterjanlar, dezenfektanlar, antibiyotikler, şifalı baharat ve otlar gibi farklı kimyasal ve mikroorganizmaları öldürmek amacıyla oldukça fazla kullanılan bu malzemeler amacına yeterince ulaşabiliyor mu?   Bu maddelerin veya kimyasalların hangi miktarda ne kadar etkili olduğunun tespit edilmesi ve bu kimyasalların gereksiz yere fazla kullanılmasını engellemek amacıyla AİBÜ Yenilikçi Gıda Teknolojileri Araştırma Uygulama ve Geliştirme Merkezi (YENIGIDAM)’nde bir kurs verildi.   Hijyen ve sanitasyonun sağlanması amacıyla tıp, eczacılık, gıda ve tarım gibi alanlarda bu kimyasalların etki mekanizmasının ve etkinliğinin belirlenmesi için düzenlenen eğitim 2 gün devam etti.   AİBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri için açılan Antimikrobiyal Maddelerin Etkinliğinin Belirlenmesi Uygulamalı Mikrobiyoloji Kursu,  Dr. Şebnem Kurhan tarafından 4 saat teorik ve 16 saat uygulamalı eğitim olarak verildi.   Yenigıdam Moleküler Biyoloji ve Mikrobioyoloji Laboratuvarında farklı üniversite ve kuruluşlardan farklı uzmanlık alanına sahip kursiyerlerin de katıldığı kursta gıda, biyoloji, mikrobiyoloji ve tıbbi bilimlerde önemli olan gıda katkı maddeleri, tıbbi ve aromatik bitki ekstraktları, antibiyotikler ve ilaç hammaddeleri, dezenfektanlar ve deterjanlar gibi antimikrobiyel özellikleri olan kimyasalların antimikrobiyel Etkileri, farklı test ve analiz yöntemleri ile uygulamalı olarak gösterildi.

Bu İçerik Öncü Habere Aittir. www.oncurtv.comhttp://www.oncurtv.com/saglik-cevre/kimyasallar-aibude-analiz-edildi-h131617.html

Öncü Haber