Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme Uygulama Ve Araştırma Merkezi (YENİGIDAM) tarafından 11-12 Temmuz 2019 tarihlerinde Laboratuvar Uygulamalarında İmmünolojik Teknikler-1 Elisa Teknikleri ve Uygulama Alanları Kursu düzenlenmiştir. Kursun açılış toplantısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, YENİGIDAM personeli ve başta Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olmak üzere, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesinden başta biyoloji olmak üzere farklı disiplinlerden 8 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kurs boyunca YENİGIDAM personellerinden Öğr. Gör. Şeyda KARABÖRK ve Dr. Öğr. Gör. Çağrı ÇAMSARI tarafından ELİSA tekniklerinin teorik kısmı anlatıldıktan sonra, Moleküler Biyoloji ve Mikrobiyoloji laboratuvarında  İmmünolojik Tekniklerin uygulamaları da gösterilmiştir.

Kurs sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oktay Aytar, Merkez Müdürü  Dr. Öğr. Üyesi Sibel Uzuner ve Merkez Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Fatma Öztürk tarafından kursiyerlere katılım belgeleri ve kursun düzenlenmesinde emeği geçen eğitmenlere de teşekkür belgeleri taktim edildi.